Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Живем мы в Закарпатье где очень много национальностей.
Благодаря этому у нас есть возможность пробовать разные кухни разных народов.
В данной теме мы раскажем как готовятся данные блюда.
Благодаря этому у нас есть возможность пробовать разные кухни разных народов.
В данной теме мы раскажем как готовятся данные блюда.
Востаннє редагувалось 20 квітня 2011, 13:32 користувачем TATU, всього редагувалось 1 раз.
Все для караванинга и велосипедов TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Бограч по-закарпатськи (відрізняється від по-угорськи).
Спочатку треба украсти казанок...
Але насправді. Найкраще робити на відкритому вогнищі. Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору. Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Коли файно прожариться додати дрібно нарізану моркву та корінь петрушки.
Потім взимку та навесні можна кидати лечо, влітку і восени будь-як нарізані томати, все це залити водою і хай вариться до кипіння. Потім додати порізану кубиками крумплю і залити водою і най ся варить далі до кипіння. Коли уже файно ся зварило починати кидати ложкою кльоцки (мука з водою), потім обовязково кинути туди кмин, аби файно було хевиметал
Спочатку треба украсти казанок...
Але насправді. Найкраще робити на відкритому вогнищі. Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору. Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Коли файно прожариться додати дрібно нарізану моркву та корінь петрушки.
Потім взимку та навесні можна кидати лечо, влітку і восени будь-як нарізані томати, все це залити водою і хай вариться до кипіння. Потім додати порізану кубиками крумплю і залити водою і най ся варить далі до кипіння. Коли уже файно ся зварило починати кидати ложкою кльоцки (мука з водою), потім обовязково кинути туди кмин, аби файно було хевиметал
Востаннє редагувалось 20 квітня 2011, 18:59 користувачем Zhanka, всього редагувалось 1 раз.
Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Извените хохла, но што это-Потім додати порізану кубиками крумплю.
Спасибо. поклон
Спасибо. поклон
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
кубиками нарезаную картошку мудрость
Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
бараболю по гуцульськи а п мадярски крумплi супперПавел писав: Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы
Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
это наша команда на фестивале Рататуй
богряч разошелся за пару минут самим неосталось
пришлось еще один казанок сварить
Все для караванинга и велосипедов TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
Бограч и бобгуляш это две совершенно разные блюда.
Бобгуляш готовится из исключительно копченного мяса и варится в двух котелках...
Бобгуляш готовится из исключительно копченного мяса и варится в двух котелках...
Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.
вот еще рецепт из интернета
Бограч «аляПоп»
Бограч – страва без якої важко уявити закарпатський відпочинок на природі (по крайній мірі в наших краях). Без нього не обходяться день народження, ночовки, масові гуляння, фестивалі, тощо. Якщо "прогуглити" слово бограч і подивитись наприклад у вікіпедії що воно таке, то стає ясно що це « гуляш приготований із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій; страваугорської кухні».І скільки б ви сторінок не відкрили з рецептом приготування, двох однакових не факт, що знайдете. Тим більше ми, закарпатці, підлаштували цю страву під свій смак. Навіть в межах інших районів та сіл його готують по своєму – хтось якийсь інгридієнт докинув, хтось якийсь замінив, а дещо може і не використовуватись. Мало того, можна спокійно сказати, що кожен окремо взятий закарпатець робить бограч по-своєму.
Отже, перш за все слід розібратись чому «аляПоп». Тому що це варіант приготовлення бограча яким користується моя сімя, і щоб естети і гурмани не придирались, що ця страва не має права називатись бограчом,тому що там ,наприклад,нема помідорів або порушена технологія приготування і щоб угорці не мали ніяких зауважень щодо порушень «інтелектуальної власності» – тому «аляПоп»
І так причандалля та інгридієнти без яких нам не обійтись. Алюмінієвий казанок, дрова, поварьошка (дерев’яна), дошка для нарізки. Продукти:картопля, м'ясо, сало, капуста, кольрабі, морковка, цибуля, петрушка, червоний та чорний мелений перець, делікат. Для довідки - казанок яким користуюсь я 18 літровий. Порція бограчу, який я зазвичай готую призначена на 7-12 осіб з хорошим апетитом. Моя Вам порада – орієнтуватись хоча б приблизно для якої компанії готуєте: їдаки чи любителі. Тому що є випадки що повечеряли смачно ввечері, поїли зранку і половину додому ще принесеш, а бувало коли о 1 годині ночі ложками з дна остатки вигрібали. Ще одна порада – при можливості такі інгридієнти як м'ясо, картопля, морква, кольрабі наріжте заздалегідь ще вдома і поставте кожну окремо в кульки з водою, м'ясо можна в трилітрову банку, теж з водою. Це на порядки спростить і прискорить процес приготування.
Отже до справи. Вогонь вже горить, казанок чистий і прогрітий. Крок перший – домашнє сало на дошці нарізаємо полосками і робимо в ньому зарізи (щоб краще «сік»
Бограч «аляПоп»
Бограч – страва без якої важко уявити закарпатський відпочинок на природі (по крайній мірі в наших краях). Без нього не обходяться день народження, ночовки, масові гуляння, фестивалі, тощо. Якщо "прогуглити" слово бограч і подивитись наприклад у вікіпедії що воно таке, то стає ясно що це « гуляш приготований із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій; страваугорської кухні».І скільки б ви сторінок не відкрили з рецептом приготування, двох однакових не факт, що знайдете. Тим більше ми, закарпатці, підлаштували цю страву під свій смак. Навіть в межах інших районів та сіл його готують по своєму – хтось якийсь інгридієнт докинув, хтось якийсь замінив, а дещо може і не використовуватись. Мало того, можна спокійно сказати, що кожен окремо взятий закарпатець робить бограч по-своєму.
Отже, перш за все слід розібратись чому «аляПоп». Тому що це варіант приготовлення бограча яким користується моя сімя, і щоб естети і гурмани не придирались, що ця страва не має права називатись бограчом,тому що там ,наприклад,нема помідорів або порушена технологія приготування і щоб угорці не мали ніяких зауважень щодо порушень «інтелектуальної власності» – тому «аляПоп»
І так причандалля та інгридієнти без яких нам не обійтись. Алюмінієвий казанок, дрова, поварьошка (дерев’яна), дошка для нарізки. Продукти:картопля, м'ясо, сало, капуста, кольрабі, морковка, цибуля, петрушка, червоний та чорний мелений перець, делікат. Для довідки - казанок яким користуюсь я 18 літровий. Порція бограчу, який я зазвичай готую призначена на 7-12 осіб з хорошим апетитом. Моя Вам порада – орієнтуватись хоча б приблизно для якої компанії готуєте: їдаки чи любителі. Тому що є випадки що повечеряли смачно ввечері, поїли зранку і половину додому ще принесеш, а бувало коли о 1 годині ночі ложками з дна остатки вигрібали. Ще одна порада – при можливості такі інгридієнти як м'ясо, картопля, морква, кольрабі наріжте заздалегідь ще вдома і поставте кожну окремо в кульки з водою, м'ясо можна в трилітрову банку, теж з водою. Це на порядки спростить і прискорить процес приготування.
Отже до справи. Вогонь вже горить, казанок чистий і прогрітий. Крок перший – домашнє сало на дошці нарізаємо полосками і робимо в ньому зарізи (щоб краще «сік»
Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com