Ungvar Coffee Festival

Различичные мероприятия на которых стоит побывать или посмотреть.
Відповісти
Аватар користувача
TATU
Администратор
Администратор
Повідомлень: 12128
З нами з: 20 листопада 2010, 15:51
Контактна інформація:

Ungvar Coffee Festival

Повідомлення: # 36397Повідомлення TATU
22 травня 2016, 10:38

http://ungvarcoffee.com./
Подробности
28-29 травня в Ужгороді відбудеться перший масштабний кавовий фестиваль Ungvar Coffee Fest.
Зображення
Фестиваль проходитиме у самому серці міста, на території щойно відреставрованої пам’ятки архітектури «Совине гніздо», а також у дворику колишнього Жупанату, нині художнього музею.

В програмі фестивалю:
- кава-eкспо;
- змаганння між кав’ярнями-учасниками;
- кавова мапа кав’ярень міста;
- дитяча розважальна програма;
- майстер-класи та презентації;
- майстри хенд-мейд;
- джазова лаундж програма;
- фуд-зона;
- вело-парковка та ще багато-багато цікавого.

Початок о 12.00.

Вхід 50 грн.

https://www.facebook.com/events/9433147 ... highlights
страница в фейсбуке.
Востаннє редагувалось 22 травня 2016, 12:23 користувачем TATU, всього редагувалось 1 раз.
Все для караванинга и велосипедов   TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua

Аватар користувача
TATU
Администратор
Администратор
Повідомлень: 12128
З нами з: 20 листопада 2010, 15:51
Контактна інформація:

Re: Ungvar Coffee Festival

Повідомлення: # 36398Повідомлення TATU
22 травня 2016, 10:40

Все, що ви хотіли знати про перший кавовий фестиваль в Ужгороді
Птн, 06/05/2016 - 12:46 Новина Культурний момент
Все, що ви хотіли знати про перший кавовий фестиваль в Ужгороді
28-29 травня в Ужгороді відбудеться перший фестивал кави Ungvar Coffee Festival. Про деталі дійства розповіли в Ужгородському прес-клубі Олеся Попадюк, кавова шанувальниця, Фелікс Бірман, кавовий експерт та Іштван Цап, перший заступник міського голови Ужгорода


«Прийшов час і треба віддати належне культовому напою, - зазначила Олеся Попадюк, -- Тому організовуємо перший кавовий фестиваль в Ужгороді і готуємо дуже насичену, дуже цікаву програму. Фестиваль стане справді якісно новим видовищем без традиційних шашликів і пива. Дійство покликане стати туристичною родзинкою Ужгорода, ми чекаємо на багато гостей, також із-за кордону».

За словами Олесі Попадюк, фестиваль буде проходити упродовж двох днів у найбільш історичному центрі міста – Совиному гнізді, яке після реставрації відкриють вперше. Захід обіцяють зробити щорічним.

«У програмі – виставка «Кава-експо». Будуть представлені різні кав’ярні, виробники супутньої продукції, - каже Олеся Попадюк. – Навколо Совиного гнізда буде обладнана сцена як головна точка проведення фестивалю. Заплановані різні конкурси, кофі-батли, дегустації кави. У кофі-батлі буде окрема номінація для любителів, тому змагатимуться не тільки професіонали, але й любителі. Буде ще багато сюрпризів. Увечері—кавова вечірка».



За словами організаторів, кавове фестивальне дійство буде тривати цілий день. Заплановано кавові екскурсії, а також презентація Кавової мапи, за якою проходитиме кавовий квест. Реєстрація учасників фестивалю триває, організатори запрошують активно долучатися до Ungvar Coffee Festival.

Фелікс Бірман зауважив, що в Україні вважають: столицею кави є Львів. Так, там багато кав’ярень, каже експерт, але кави випити складно. « Є кавова карта України, в якій Ужгорода просто нема! Ми вирішили, що ми просто зобов’язані заявити на всю Україну, що у нас найкраща кава і ми є. Це дуже гарний фестиваль, який підніме на новий рівень Ужгород і туристичну привабливість міста»,- каже Фелікс Бірман. Він пригадав, що про слова «арабіка» та «плантейшн» дізнався у 7 років, коли у кожній ужгородській квартирі йшов дим від обсмажування кави на сковорідках.

«Цінилась кава, обсмажена під власні смаки, - каже кавовий експерт. – У 1998 ми заснували компанію «Меделін» і почали смажити каву. Хоча на той час дуже багато було кави, конкурувати було важко. Помітили таку тенденцію, що смаки закарпатців відрізняються від смаків інших міст: Києва, Одеси, інших. Тому каву обсмажували по-різному. Відкрили перші точки. 15 років тому готували 600-700 порцій у день, завдяки різним смакам кавоманів винайшли особливу «закарпатську» обжарку».

«Цей фестиваль має підняти ще на більш високий рівень культуру споживання кави. Цей напій має бути завжди смачний і свіжий і виконувати багато функцій. Бо неякісна дешева кава може містити токсини. Фестивалем хочемо також показати, що кавовим експертом стати не так складно, треба знати принципи відбору кави. Вивчення простих банальних істин», - додав кавовий експерт.



На фестивалі (у приміщенні обласного художнього музею), до речі, кавові експерти будуть проводити лекції.

Фестиваль отримав підтримку міської влади. Іштван Цап зазначив: «Ми забезпечуємо майданчик для обміну ідей, напрацювання проектів, для творчих, фахових містян, які готові ділитися професіоналізмом та є щирими патріотами міста. Фестиваль проходитиме не тільки у локації Совине гніздо, але у всьому ареалі Жупанату. Більш гарного місця з відповідною аурою у місті важко відшукати. Щодо концепції проведення однозначно підтримуємо. Нарешті вдасться провести високого рівня якісний європейський фестиваль»

Багато цікавинок готують організатори також для дітей. Зокрема, організація «Фортеця» запланувала творчий куточок для дітей, де вони займатимуться малюванням, візьмуть участь у цікавих атракціях, поки батьки будуть насолоджуватися дегустацією різних кавових напоїв. Будуть пательні, де гості фестивалю зможуть самі обсмажувати зелені кавові зерна, і пройти шлях від початку процесу до насолоди від випитої чашки кави.
Все для караванинга и велосипедов   TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua

Відповісти

Повернутись до “Фестивали концерты соревнования тусовки.”