Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Советы,рецепты,информация,новинки в мире кухни
Відповісти
Аватар користувача
TATU
Администратор
Администратор
Повідомлень: 12131
З нами з: 20 листопада 2010, 15:51
Контактна інформація:

Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 613Повідомлення TATU
20 квітня 2011, 12:53

Живем мы в Закарпатье где очень много национальностей.
Благодаря этому у нас есть возможность пробовать разные кухни разных народов.
В данной теме мы раскажем как готовятся данные блюда.
Востаннє редагувалось 20 квітня 2011, 13:32 користувачем TATU, всього редагувалось 1 раз.
Все для караванинга и велосипедов   TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua

Аватар користувача
Zhanka
Администратор
Администратор
Повідомлень: 2055
З нами з: 20 листопада 2010, 15:50

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 616Повідомлення Zhanka
20 квітня 2011, 14:41

Бограч по-закарпатськи (відрізняється від по-угорськи).
Спочатку треба украсти казанок...
Але насправді. Найкраще робити на відкритому вогнищі. Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору. Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Коли файно прожариться додати дрібно нарізану моркву та корінь петрушки.
Потім взимку та навесні можна кидати лечо, влітку і восени будь-як нарізані томати, все це залити водою і хай вариться до кипіння. Потім додати порізану кубиками крумплю і залити водою і най ся варить далі до кипіння. Коли уже файно ся зварило починати кидати ложкою кльоцки (мука з водою), потім обовязково кинути туди кмин, аби файно було хевиметал
Востаннє редагувалось 20 квітня 2011, 18:59 користувачем Zhanka, всього редагувалось 1 раз.
Зображення

Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com

Аватар користувача
Павел

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 618Повідомлення Павел
20 квітня 2011, 17:35

Извените хохла, но што это-Потім додати порізану кубиками крумплю.
Спасибо. поклон

Аватар користувача
Zhanka
Администратор
Администратор
Повідомлень: 2055
З нами з: 20 листопада 2010, 15:50

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 619Повідомлення Zhanka
20 квітня 2011, 19:00

кубиками нарезаную картошку мудрость
Зображення

Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com

Аватар користувача
Павел

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 620Повідомлення Павел
20 квітня 2011, 20:38

Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы

Аватар користувача
Zhanka
Администратор
Администратор
Повідомлень: 2055
З нами з: 20 листопада 2010, 15:50

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 621Повідомлення Zhanka
20 квітня 2011, 21:18

Павел писав: Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы
бараболю по гуцульськи а п мадярски крумплi суппер
Зображення

Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com

Аватар користувача
TATU
Администратор
Администратор
Повідомлень: 12131
З нами з: 20 листопада 2010, 15:51
Контактна інформація:

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 639Повідомлення TATU
22 квітня 2011, 23:41

Зображення

это наша команда на фестивале Рататуй
богряч разошелся за пару минут самим неосталось
пришлось еще один казанок сварить

Зображення

Зображення

Зображення
Все для караванинга и велосипедов   TATU-GROUP www.tatugroup.com.ua

Nyesi
Администратор
Администратор
Повідомлень: 244
З нами з: 20 листопада 2010, 15:40

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 1069Повідомлення Nyesi
18 вересня 2011, 19:54

Бограч и бобгуляш это две совершенно разные блюда.
Бобгуляш готовится из исключительно копченного мяса и варится в двух котелках...

Аватар користувача
Zhanka
Администратор
Администратор
Повідомлень: 2055
З нами з: 20 листопада 2010, 15:50

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Повідомлення: # 2976Повідомлення Zhanka
23 квітня 2012, 22:31

вот еще рецепт из интернета

Бограч «аляПоп»
Бограч – страва без якої важко уявити закарпатський відпочинок на природі (по крайній мірі в наших краях). Без нього не обходяться день народження, ночовки, масові гуляння, фестивалі, тощо. Якщо "прогуглити" слово бограч і подивитись наприклад у вікіпедії що воно таке, то стає ясно що це « гуляш приготований із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій; страваугорської кухні».І скільки б ви сторінок не відкрили з рецептом приготування, двох однакових не факт, що знайдете. Тим більше ми, закарпатці, підлаштували цю страву під свій смак. Навіть в межах інших районів та сіл його готують по своєму – хтось якийсь інгридієнт докинув, хтось якийсь замінив, а дещо може і не використовуватись. Мало того, можна спокійно сказати, що кожен окремо взятий закарпатець робить бограч по-своєму.

Отже, перш за все слід розібратись чому «аляПоп». Тому що це варіант приготовлення бограча яким користується моя сімя, і щоб естети і гурмани не придирались, що ця страва не має права називатись бограчом,тому що там ,наприклад,нема помідорів або порушена технологія приготування і щоб угорці не мали ніяких зауважень щодо порушень «інтелектуальної власності» – тому «аляПоп»

І так причандалля та інгридієнти без яких нам не обійтись. Алюмінієвий казанок, дрова, поварьошка (дерев’яна), дошка для нарізки. Продукти:картопля, м'ясо, сало, капуста, кольрабі, морковка, цибуля, петрушка, червоний та чорний мелений перець, делікат. Для довідки - казанок яким користуюсь я 18 літровий. Порція бограчу, який я зазвичай готую призначена на 7-12 осіб з хорошим апетитом. Моя Вам порада – орієнтуватись хоча б приблизно для якої компанії готуєте: їдаки чи любителі. Тому що є випадки що повечеряли смачно ввечері, поїли зранку і половину додому ще принесеш, а бувало коли о 1 годині ночі ложками з дна остатки вигрібали. Ще одна порада – при можливості такі інгридієнти як м'ясо, картопля, морква, кольрабі наріжте заздалегідь ще вдома і поставте кожну окремо в кульки з водою, м'ясо можна в трилітрову банку, теж з водою. Це на порядки спростить і прискорить процес приготування.

Отже до справи. Вогонь вже горить, казанок чистий і прогрітий. Крок перший – домашнє сало на дошці нарізаємо полосками і робимо в ньому зарізи (щоб краще «сік»
Зображення

Все для караванинга интернет магазин CARAVAN CAMPING SHOP UA http://westcamper.com.ua/shop/shop
веломагазин http://tatubike.com

Відповісти

Повернутись до “Наша кухня”