Сторінка 1 з 1

Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 12:53
TATU
Живем мы в Закарпатье где очень много национальностей.
Благодаря этому у нас есть возможность пробовать разные кухни разных народов.
В данной теме мы раскажем как готовятся данные блюда.

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 14:41
Zhanka
Бограч по-закарпатськи (відрізняється від по-угорськи).
Спочатку треба украсти казанок...
Але насправді. Найкраще робити на відкритому вогнищі. Під мадярські пісні - покласти у розігрітий казанок смалець не шкодуючи, посипати його червоним перцем солодким, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору. Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Коли файно прожариться додати дрібно нарізану моркву та корінь петрушки.
Потім взимку та навесні можна кидати лечо, влітку і восени будь-як нарізані томати, все це залити водою і хай вариться до кипіння. Потім додати порізану кубиками крумплю і залити водою і най ся варить далі до кипіння. Коли уже файно ся зварило починати кидати ложкою кльоцки (мука з водою), потім обовязково кинути туди кмин, аби файно було хевиметал

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 17:35
Павел
Извените хохла, но што это-Потім додати порізану кубиками крумплю.
Спасибо. поклон

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 19:00
Zhanka
кубиками нарезаную картошку мудрость

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 20:38
Павел
Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 20 квітня 2011, 21:18
Zhanka
Павел писав: Я так и догадался-посмыслу,но слова такова ни разу не слышал. цветы
бараболю по гуцульськи а п мадярски крумплi суппер

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 22 квітня 2011, 23:41
TATU
Зображення

это наша команда на фестивале Рататуй
богряч разошелся за пару минут самим неосталось
пришлось еще один казанок сварить

Зображення

Зображення

Зображення

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 18 вересня 2011, 19:54
Nyesi
Бограч и бобгуляш это две совершенно разные блюда.
Бобгуляш готовится из исключительно копченного мяса и варится в двух котелках...

Re:Бограч боб гуляш национальное венгерское блюдо.

Додано: 23 квітня 2012, 22:31
Zhanka
вот еще рецепт из интернета

Бограч «аляПоп»
Бограч – страва без якої важко уявити закарпатський відпочинок на природі (по крайній мірі в наших краях). Без нього не обходяться день народження, ночовки, масові гуляння, фестивалі, тощо. Якщо "прогуглити" слово бограч і подивитись наприклад у вікіпедії що воно таке, то стає ясно що це « гуляш приготований із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій; страваугорської кухні».І скільки б ви сторінок не відкрили з рецептом приготування, двох однакових не факт, що знайдете. Тим більше ми, закарпатці, підлаштували цю страву під свій смак. Навіть в межах інших районів та сіл його готують по своєму – хтось якийсь інгридієнт докинув, хтось якийсь замінив, а дещо може і не використовуватись. Мало того, можна спокійно сказати, що кожен окремо взятий закарпатець робить бограч по-своєму.

Отже, перш за все слід розібратись чому «аляПоп». Тому що це варіант приготовлення бограча яким користується моя сімя, і щоб естети і гурмани не придирались, що ця страва не має права називатись бограчом,тому що там ,наприклад,нема помідорів або порушена технологія приготування і щоб угорці не мали ніяких зауважень щодо порушень «інтелектуальної власності» – тому «аляПоп»

І так причандалля та інгридієнти без яких нам не обійтись. Алюмінієвий казанок, дрова, поварьошка (дерев’яна), дошка для нарізки. Продукти:картопля, м'ясо, сало, капуста, кольрабі, морковка, цибуля, петрушка, червоний та чорний мелений перець, делікат. Для довідки - казанок яким користуюсь я 18 літровий. Порція бограчу, який я зазвичай готую призначена на 7-12 осіб з хорошим апетитом. Моя Вам порада – орієнтуватись хоча б приблизно для якої компанії готуєте: їдаки чи любителі. Тому що є випадки що повечеряли смачно ввечері, поїли зранку і половину додому ще принесеш, а бувало коли о 1 годині ночі ложками з дна остатки вигрібали. Ще одна порада – при можливості такі інгридієнти як м'ясо, картопля, морква, кольрабі наріжте заздалегідь ще вдома і поставте кожну окремо в кульки з водою, м'ясо можна в трилітрову банку, теж з водою. Це на порядки спростить і прискорить процес приготування.

Отже до справи. Вогонь вже горить, казанок чистий і прогрітий. Крок перший – домашнє сало на дошці нарізаємо полосками і робимо в ньому зарізи (щоб краще «сік»